Besparen op een architect

Besparen op een architect
Besparen op een architect

Besparen op een architect

Hoe kunt u besparen op een architect?

Eerst moeten we uitzoeken hoeveel een architect nu echt kost en dat hebben we van bouwtekeningen online natuurlijk gedaan.

Er wordt wel eens als standaardregel aangenomen dat u voor een architect ongeveer 8% -15% van de bouwsom kwijt bent.

Dit is dan wel voor een geheel project van het begin tot het eind.

Architect van begin tot eind

Het relateren van de prijs aan de bouwsom vind ik zelf een beetje vreemd. Waarom zou je de architect extra moeten betalen, als je bijvoorbeeld besluit duurdere materialen of een dure keuken te plaatsen.

Dit heeft toch geen invloed op de werkzaamheden van de architect?

Van de bouwtekening, vergunning aanvraag tot het begeleiden en controleren van het bouwproces. Dit is uiteraard een uitgebreide dienstverlening, die veel verder gaat dan alleen het maken van een tekening.

Architect op uurtarief of deel van het project

U kunt natuurlijk ook een architect voor een gedeelte van het project inhuren, of gewoon op uurbasis voor van tevoren overeengekomen werkzaamheden.

Het hangt ervan af wat u gaat bouwen. Gaat u een compleet nieuw huis bouwen of een grote verbouwing, dan is een goede architect zeker een goede investering.

Uiteindelijk betaalt u veel geld voor uw project en dan is het verstandig iemand in de arm te nemen die zeker kan stellen dat alles goed wordt uitgevoerd.

Architect inhuren of zelf doen

Heeft u echter een kleiner project, zoals het bouwen van een garage, dan is het niet altijd noodzakelijk om een architect in de arm te nemen die dit allemaal voor u doet.

Dit hangt er natuurlijk ook vanaf in hoeverre u zelf kennis heeft van bouwen en klussen.

In dit geval zou u dus een architect op uurtarief, of voor een vaste prijs voor de tekening in dienst kunnen nemen.

Zeker indien u een vergunning nodig heeft voor uw project, dan is een zeer exacte tekening van groot belang.

Een gemeente kan nogal eens tot vervelends aan toe op de details letten. En indien uw tekening wordt afgekeurd betaalt u extra lege kosten wat al snel enkele honderden Euro`s kan kosten.

Kosten van een architect op uurbasis

Wat kost nu een architect? Ik Kwam via Google een aantal aanbiedingen tegen voor een bouwtekening voor 495€.

Deze tekening wordt gemaakt op basis van jouw concept. Deze bouwtekening wordt ook relatief snel geleverd. Op zich geen slechtte deal.

Het lijkt er echter op dat dit wel de instapprijs is en vrij beperkt wat betreft de grote van het project.

Op basis van een uurtarief wordt er uitgegaan van een gemiddelde van 75€. Hierbij is 50€ het minimum en 90€ het maximum.

Het is dan wel van belang van ter voren goede afspraken te maken over het aantal benodigde uren om niet achteraf voor vervelende verassingen te komen staan.

Zoals u kunt zien, is het inhuren van een architect niet goedkoop. Hoe kunt hierop besparen?

Besparen op een architect

Het antwoord hierop is Fred`s bouwtekeningen. Fred`s bouwtekeningen bestaat uit een database van meer dan 10,000 kant en klare bouwtekeningen. Dat het om kwalitatief goede bouwtekeningen gaat blijkt wel uit het feit dat er al meer dan 12,000 gebruikers u voorgingen. Hier kunt u meer lezen over Fred bouwtekeningen.

Voor specifieke informatie verwijs ik u graag naar garage bouwen, bouwtekening kapschuur, bouwtekening veranda of  mischien wel bouwtekening schuur

U kunt natuurlijk ook direct naar de website van Fred`s bouwtekeningen gaan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.