Goedkope design meubels online

Goedkope design meubels online

Nadat je via bouwtekening online een bouwtekening hebt gevonden en je jouw project hebt afgerond, heb je natuurlijk nog mooie meubels nodig. Waar vind je goedkope design meubels online?

Design meubels zijn duur

Dat is helemaal waar. Ik vind het soms schrikbarend wat de prijzen zijn van design meubels. Ik zal de naam niet noemen, maar wij gaan wel eens kijken bij een meubelzaak bij ons in de buurt. Dan zie je een mooi dressoir, maar die kost dan 3,500€.

En wat ik persoonlijk helemaal schrikbarend vindt, is dat je ook wel eens een showroommodel ziet staan. Deze is dan afgeprijsd maar kost nog steeds 2,000€. En als je goed kijkt dan heeft deze beschadigingen of hangen bijvoorbeeld de deurtjes niet recht. Maar toch dien je er nog steeds 2,000€ voor neer te leggen.

Waarom zijn design meubels zo duur?

Een goede vraag. Een gedeelte van de prijs bestaat natuurlijk uit de materialen en arbeid. Bij designmeubels wordt er gebruikt gemaakt van betere, duurdere en meer exclusieve materialen.

Daarnaast kost het meer arbeid om de meubels te produceren. Standaard Meubels die als het ware van de lopende band rollen en ook nog eens in grote aantallen zijn nu eenmaal goedkoper.

Het is echter ook zo dat er met hogere marges wordt gewerkt Dit omdat er minder aantallen van de meubels worden verkocht. Dit is min of meer noodzakelijk voor de producenten om hun hoofd boven water te houden.

Wederverkopers

Voor meubels is het standaard dat deze via verschillende retail kanalen worden verkocht. Er zijn bijna geen meubelproducenten die puur hun product online verkopen.

En hier zit direct een groot gedeelte van het geheim. Omdat meubelen veel ruimte in beslag nemen is het voor meubelzaken een dure aangelegenheid om deze te verkopen. Elke vierkante meter winkelruimte kost nu eenmaal geld.

En uiteraard moet de meubelzaak ook naast het dekken van hun kosten van de winkelruimte, personeel en andere bijkomende kosten hun winstmarge behalen.

Hoeveel de marge is voor een meubelzaak durf ik niet precies te zeggen Het is bovendien ook zo dat hier onderscheidt in zit. Een meubelzaak die zich profileert als prijsvechter zal genoegen nemen met minder marge dan een exclusieve meubelzaak.

Toch durf ik wel te zeggen dat voor exclusieve meubelzaken de inkoop van meubels minder dan de helft van de verkoopprijs is.

Dus wanneer je jouw nieuwe meubels aanschaft, dan heeft naast de maker van de meubels ook de verkopende winkel hun marge behaalt. En dit maakt het online kopen van design meubels interessant. De marge van de meubelwinkel komt dan namelijk te vervallen. Zeker als je de meubels direct van de producent afneemt. Dit maakt goedkope meubels online mogelijk.

Wel moet ik erbij zeggen dat voor meubelproducten die kiezen voor zelf direct online verkopen en via meubelwinkels er weinig prijsverschil zal zijn. Dit kunnen zij natuurlijk niet maken tegenover de meubelwinkels. Want in dat geval dient de meubelwinkel alleen nog maar als showroom voor de winkelproducten. Dan krijg je het fenomeen dat mensen in de winkel gaan kijken en online kopen.

Goedkope design meubels online

Goedkope design meubels online - alleen online aangeboden

Made.com is een relatief nieuw bedrijf. Zij bieden goedkope design meubels online aan. En goedkoop refereert hier alleen naar de prijs. De meubels zelf zien er echt als dure designer meubels uit en zijn bovendien van goede kwaliteit.

Hoe kunnen zij de meubels goedkoop aanbieden?

Zoals hierboven aangegeven speelt de marge van de meubelwinkels een grote rol in de uiteindelijk verkoopprijs. Doordat Made alleen online verkoopt, hoeven zij geen rekening te houden met de prijzen in meubelwinkels

En dit is mijns inziens het grote geheim van de scherpe prijs van made.com. Zij hoeven geen marge te geven aan winkels of andere kanalen en daardoor kunnen zij de prijzen laag houden. Dit is een bekend gegeven voor online aanbieders. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld ook voor bouwmaterialen. Ook daar hebben de aanbieders geen dure winkelpanden en winkelpersoneel nodig, waardoor zij met lagere prijzen kunnen werken en toch hun winstmarge behouden.

Dit houdt wel in dat je de meubels slechts op 1 locatie in Nederland daadwerkelijk kan zien. En wel in hartje Amsterdam. Je hebt dus wel de mogelijkheid om de meubels te bekijken maar het is niet voor iedereen om de hoek.

Gelukkig is het natuurlijk wel zo dat met de wet verkoop op afstand je altijd het recht van retour hebt, zonder opgave van een reden. Dus ben je niet in staat om naar Amsterdam te gaan, dan is het niet zo dat wanneer je online bestelt je deze niet meer kunt retourneren.

Made.com meubelen hebben een eigen stijl, die trendy en modern is. Het zijn niet de standaardmeubelen die je overal tegenkomt.Deze hebben een eigen en uniek karakter. En het aanbod van meubelen is uitgebreid. Zo zijn er tv meubelen, dressoirs, eettafels maar bijvoorbeeld ook banken en slaapkamers.

Je ziet soms wel eens advertenties voorbij komen voor goedkope design meubels online. Persoonlijk vind ik in bijna alle gevallen of deze meubels helemaal niet zo goedkoop of het heeft weinig te doen met design.

Dit is bij Made.com totaal anders. Dit zijn echte goedkope design meubels online!

In mijn opinie een uitstekende aanvulling op het aanbod van meubelen in Nederland. Mooie en kwalitatief goede designmeubels voor zeer betaalbare prijzen. En daarmee heb je dan toch net dat exclusieve meubel in huis dat je in een budget meubelzaak niet vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.