Huis verbouwen

Huis verbouwen
Huis verbouwen

Huis verbouwen

Uw huis verbouwen is een proces waar veel bij komt kijken. Het is verstandig uzelf eerst af te vragen wat het beste is; verbouwen of verhuizen? Besluit u om te gaan verbouwen, maak dan een duidelijk plan. Bouwtekeningen online helpt u om problemen te voorkomen bij een huis verbouwen.

Waardevermeerdering van uw huis

Sommige verbouwingen leveren een toegevoegde waarde op voor uw huis. In dat geval kan het zelfs een goede investering zijn. Denk hierbij aan een uitbouw of een dakkapel. Andere verbouwingen daarentegen hebben minder invloed op de waarde van uw huis, Denk hierbij bijvoorbeeld aan nieuwe keuken.

Omdat een keuken veelal een kwestie van smaak is, hoeft dit niet altijd te leiden tot een waardestijging van uw huis. Uiteraard hangt dit wel af van de huidige staat van uw keuken. Heeft u een sterk verouderde keuken, dan zal een nieuwe keuken waarde aan huis toevoegen. Maar dan nog. Stel u heeft een voorkeur voor een rode keuken. Een nieuwe bewoner kan dit echter verschrikkelijk vinden en de keuken direct weer vervangen.

Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur wat betreft een huis. De een heeft het liefst minder slaapkamers, maar wel grote slaapkamers terwijl een ander het liefst meer en kleinere kamers heeft.

Wat kunt u zelf doen en wat moet u laten doen?

Voordat u aan een verbouwing begint zult u altijd eerst een goede kosteninschatting moeten maken. Verbouwingskosten vallen vaak hoger uit dan verwacht. Dit omdat vaak kleine zaken over het hoofd worden gezien die uiteindelijk gezamenlijk toch flink in de papieren gaan lopen.

Ook gebeurd het regelmatig dat er gedurende een verbouwing een aantal tegenvallers zijn waarmee u geen rekening had gehouden. Of wanneer u eenmaal aan de slag gaat u de omvang van de werkzaamheden uitbreidt omdat u toch al bezig bent.

Een goede aannemer is essentieel. Uiteraard is de prijs van de aannemer van belang, maar nog belangrijker is de kwaliteit. Helaas zijn er tegenwoordig aardig wat verhalen bekend van onbetrouwbare aannemers die er een complete chaos van maken.

Selecteren van een aannemer.

Bij een huis verbouwen is het selecteren van een aannemer essentieel. Bij het selecteren van een aannemer, zou ik altijd:

  • Tenminste 3 offertes aanvragen, zodat u deze kunt vergelijken.
  • Onderzoek doen naar de aannemer. Via internet is er al veel informatie te vinden, maar u kunt natuurlijk ook altijd een aantal referenties vragen.
  • Zorg ervoor dat afspraken goed op papier staan. Wat zit er bij de prijs inbegrepen, wat zijn de materialen die worden gebruikt, wat is de opleveringstermijn etc. Werk nooit op basis van mondelinge afspraken. Bij een aannemer die geen schriftelijke overeenkomst wil aangaan, moeten direct de alarmbellen gaan rinkelen.
  • Betaal nooit teveel vooraf. Het beste is om een aantal fases van de verbouwing af te spreken waarbij u overgaat tot betaling. Zo voorkomt u dat zaken niet worden afgerond. Maar vergeet ook niet dat er regelmatig aannemers failliet gaan. Indien u bedragen vooruit heeft betaald dan bent u deze gewoon kwijt. Het klinkt misschien onrealistisch maar u bent zeker niet de eerste die dit overkomt. En helaas ook niet de laatste.

Houdt u aan uw budget!

Stel vooraf duidelijk wat uw budget is. Maar plan ook altijd voor onverwachte kosten. Zorg ervoor dat u niet al uw financiële middelen tot op de laatste euro gebruikt voor een verbouwing. Persoonlijk zou ik altijd 10% van het budget reserveren voor onverwachte zaken. Op deze manier voorkomt u dat u in de financiële problemen komt vanwege de verbouwing. Het is natuurlijk uitermate vervelend als u niet over de middelen beschikt om de verbouwing naar wens af te ronden. Dit is één van de grootste valkuilen bij een huis verbouwen. 

Gaat het om een waardevermeerdering van uw huis, dan kunt u eventueel ook kijken naar een hypothecaire financiering. Met de huidige rentestanden is dit zeer interessant. Zo hoeft u niet al uw eigen geld in de verbouwing te steken. Als u de hypotheekrenteaftrek in ogenschouw neemt, dan is de rente u tegenwoordig betaalt bijna te verwaarlozen. En persoonlijk vind ik het toch altijd prettig om wat geld achter de hand te hebben voor als er iets onverwachts gebeurd

Kijk ook altijd goed waarop u zou kunnen besparen. Zelf zou ik echter nooit besparen op kwaliteit van de te gebruiken materialen. Hier krijgt u achteraf spijt van. Wel is het zo dat de duurste materialen niet altijd de beste hoeven te zijn.

Gaat u een grotere verbouwing uitvoeren, dan kunt u ook voor de materialen die u gaat gebruiken verschillende offertes aanvragen. Vragen staat vrij en zult ervan versteld staan wat er soms mogelijk is. Hiervoor is het ook aan te bevelen om zoveel mogelijk bij eenzelfde leverancier in te kopen zodat u beter in staat bent om een korting te bedingen.

U kunt ook al uw materialen online bestellen. Op deze manier krijgt u eenvoudig al uw materialen thuisbezorgd. Dit bespaart niet alleen veel tijd op het zoeken in de bouwmarkt, maar het bespaart u ook een hoop gesjouw. Een goed adres hiervoor is bouwbestel. Met het gigantische aanbod voor scherpe prijzen is dit een prima bouwmarktshop voor al uw bouwmaterialen. Zo kunt u direct aan de slag met uw huis verbouwen.

Wat zijn de kosten van een gemiddelde verbouwing?

Hier kunnen we geen antwoord opgeven omdat er gewoonweg geen gemiddelde bestaat voor verbouwing kosten. Geen enkele verbouwing is hetzelfde. Waar u direct op kunt besparen, is de bouwtekening. Een bouwtekening maken is normaal gesproken een kostbaar proces. Er is echter een online database beschikbaar met meer dan 10,000 bouwtekeningen. Dit is de database Freds bouwtekeningen.

Met meer dan 10,000 verschillende bouwtekeningen kunt u bij Fred`s bouwtekeningen altijd wel de bouwtekening vinden waarnaar u op zoek bent. Zo kunt u direct besparen op een architect.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.