Kamersteiger kopen

kamersteiger kopen
kamersteiger kopen

Kamersteiger kopen

Wilt u een kamersteiger kopen? Kamersteigers heeft u in vele soorten en maten. Vanaf ongeveer 300€ vindt u een goede, stevige kamersteiger. 

U kunt het uiteraard net zo gek maken als uzelf wilt wat betreft de prijs. Denk er echter goed over na.

Waarvoor gaat u de kamersteiger gebruiken en hoe vaak gaat u deze gebruiken?

Waarom een kamersteiger kopen

Een kamersteiger geeft u veel meer stabiliteit tijdens bijvoorbeeld het verven of stukadoren van uw muur dan bij het gebruik van een ladder.  Bovendien heeft u op de kamersteiger ruimte voor bijvoorbeeld uw materialen of gereedschappen, zodat u niet continue de ladder op en af hoeft te lopen. 

Uiteindelijk bespaart u tijd doordat u alles direct bij de hand heeft. En omdat het gemakkelijker werkt is er een grote kans dat het eindresultaat daardoor beter zal zijn. 

Ten opzichte van een rolsteiger is het grote voordeel dat een kamersteiger snel in elkaar te zetten is door 1 persoon. U verliest dus weinig tijd bij het opzetten van een kamersteiger. 

Breedte van de kamersteiger

Een brede kamersteiger is gemakkelijker in het gebruik, aangezien u deze minder vaak hoeft te verrijden en u dus sneller kunt werken.

Aan de andere kant neemt een brede kamersteiger meer opslagruimte in beslag en zijn deze ook direct een flink stuk duurder.

Persoonlijk werk ik liever met een iets mindere brede kamersteiger en geef dan iets meer uit aan een goede stevige variant.

Hoogte van de kamersteiger

De standaard werkhoogte is over het algemeen 3 meter. Daarbij zijn veel kamersteigers ook nog eens uit te breiden naar een grotere hoogte.

Voor de meeste klussen binnenshuis zal 3 meter werkhoogte meer dan voldoende zijn.

Welke kamersteiger kopen

Uw budget voor de aankoop van een kamersteiger is een belangrijk uitgangspunt bij de keuze van een kamersteiger kopen . Daarnaast is het van belang hoe vaak en hoe lang gaat u deze kamersteiger gebruiken?

Indien u bijvoorbeeld een heel huis wilt gaan renoveren zult u de kamersteiger veel en intensief gebruiken. Dan is  het verstandig om voor een iets duurdere en professionelere kamersteiger te kiezen.

Gaat u de kamersteiger een keer gebruiken en weet u nog niet wanneer de volgende keer zal zijn wanneer u de kamersteiger zal gaan gebruiken? Dan kunt u ook volstaan met een goedkoper instapmodel.

Heeft u misschien nog wel plannen maar weet u niet hoe dit aan te pakken? Kijk eens bij Fred bouwtekeningen voor inspiratie. 

Uiteindelijk zijn de belangrijkste overwegingen bij de aankoop van een kamersteiger:

  • Welke breedte vindt u het prettigst?
  • Volstaat 3 meter werkhoogte?
  • Hoe vaak gaat u de kamersteiger gebruiken?
  • Wat wilt u uitgeven aan een kamersteiger?

Een goed adres om een kamersteiger te kopen

Persoonlijk vindt ik het ideaal als dit soort grote aankopen bij mij thuis worden afgeleverd. Daarom is voor mij online bestellen de standaard. 

Mijn tip hier is bouwbestel.nl. Een betrouwbare Nederlandse aanbieder met een ruime keuze voor verschillende budgetten. Bovendien worden uw aankopen eenvoudig bij u voor de deur afgeleverd. 

En heeft u nog vragen of adviezen nodig? Ook hiermee kunt u terecht bij bouwbestel.nl.

Op dit adres wordt u geholpen door experts die u van het juiste advies kunnen voorzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.