Meubels op maat – Makkelijker dan je zou denken!

Meubels op maat

Soms is het lastig om een meubel in de juiste maat te vinden. Of het is te groot of te klein. Om de ruimte in jouw huis maximaal te benutten zijn meubels op maat dan ook een uitkomst.

Een uniek meubel in huis

Daarnaast heb je met meubels op maat ook een meubel n huis wat niemand anders heeft. Tegenwoordig vind ik vooral bij de goedkopere meubelzaken alles een beetje op elkaar lijken.

Met maatwerk meubelen heb je iets wat niemand anders heeft.

Wil je geen meubels op maat laten maken, of zie je het niet zitten om dit zelf te doen, dan vind ik persoonlijk de meubels van Made ook wel een aanrader Dis zijn design meubels voor scherpe prijzen.

Gebruik van verschillende materialen

Meubels op maat kan je van verschillende materialen maken. Houten meubels op maat zijn natuurlijk het gemakkelijkst.

Voor het op maat zagen van hout heb je alleen een goede zaagmachine nodig. En eigenlijk heb je die ook nog geeneens nodig want bij de bouwmarkt kan je alles precies op maat laten maken. En gereedschappen zoals een schuurmachine kan je eenvoudig huren indien je deze niet bezit.

Je kan natuurlijk jouw meubels op maat laten maken. Er zijn gespecialiseerd bedrijven die dit voor jou kunnen doen.

Persoonlijk vind ik deze wel altijd erg prijzig. Als je berekend wat ongeveer de kosten van de materialen zijn en de uiteindelijke prijs, dan ligt daar een behoorlijke opslag op.

Je kan meer dan je denkt!

Persoonlijk ben ik altijd van mening dat wanneer je echt iets wilt en misschien nog belangrijker, wanneer je er de tijd voor neemt kan je veel meer dan dat je zelf denkt.

Voor een aantal meubels die ik zelf op maat hebt gemaakt, ben ik eerst eens een dagje gaan winkelen. Gewoon kijken wat je mooi vindt. En dan heb je een basis voor het meubel dat je wilt maken. Even goed kijken hoe het in elkaar zit, eventueel even een foto maken en je kan aan de slag.

En dan is het voordeel met meubels op maat dat je natuurlijk net de afmeting zo kan aanpassen zodat het perfect in jouw huis past.

En bij houten meubels op maat kan je dan gewoon in de bouwmarkt het hout op maat laten zagen. Bovendien kan je dan ook voor de materialen kiezen die jij het liefst hebt.

Ik hou zelf niet van de spaanplaat meubelen. Daarom kies ik voor de meubelen die wij zelf maken het liefst meer massief hout.

Mangohout wordt bijvoorbeeld steeds populairder. Dit omdat het niet al te duur is en bovendien goed te bewerken is. En dan heb je voor weinig geld toch die mooie kast in de kamer staan en bovendien op maat gemaakt.

gebruikt hout. Dan krijg je helemaal een op maat gemaakt meubel met een uniek  karakter.

Een tekening voor jouw meubel op maat

Een tekening voor het meubel is natuurlijk altijd wel handig. Dit helpt gewoon ontzettend. Het bespaart niet alleen tijd maar het voorkomt ook fouten.

Heb je jouw hout eenmaal op maat laten zagen dan is er geen weg terug. En dit voorkom je eenvoudig door een goede bouwtekening.

Met bijvoorbeeld Fred`s bouwtekeningen heb je direct meer dan 10,000 tekeningen. En daar zitten ook veel tekeningen van meubels tussen. Op deze manier wordt het nog gemakkelijker om houten meubels op maat te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.