Wat kost een bouwtekening laten maken?

Wanneer u een bouwtekening wilt laten maken dan gaat dit behoorlijk wat geld kosten. Het antwoord op de vraag wat kost een bouwtekening laten maken hangt van veel factoren af. Zo is de grote van het project en complexiteit bepalend voor de prijs.

Online kom je redelijk goede prijzen tegen. Ik heb een prijs van 225€ voorbij zien komen. Echter dien je wel goed te letten op de voorwaarden die gelden voor deze prijs. Voordat je de definitieve prijs krijgt te horen dien je bijna altijd een offerteaanvraag in te dienen. En dan zal je zien dat in bijna alle gevallen de prijs hoger zal uitvallen.

Er zijn altijd wel factoren waardoor benodigde tekening niet als standaard wordt gezien waardoor er hogere kosten in rekening worden gebracht. Het bedrag zal dan al snel richting de 500€ of nog hoger oplopen.

Bovendien is het de vraag hoe snel je de bouwtekening in bezit hebt. Gedeeltelijk heb je dit zelf in de hand door duidelijke en goede instructies te geven. Er zit echter altijd een stukje interpretatie bij, dus moet je afwachten of alles goed is overgekomen en de tekening aan jouw wensen voldoet. Zo niet, dan dienen er revisies gemaakt te worden wat natuurlijk extra tijd gaat kosten.

Vergunning nodig of niet?

De eerste vraag die je jezelf altijd dient te stellen voordat je aan de slag gaat met een bouwtekening is of er een vergunning vereist is of niet. Indien er een vergunning nodig is, dan gelden er andere voorwaarden waaraan de tekening moet voldoen.

Ga je binnenshuis aan de slag en valt je huis niet onder de monumentenregeling, dan heb je geen vergunning nodig.

Een goede bouwtekening bespaart geld

Behalve de kosten gaat het er natuurlijk om dat u een goede bouwtekening krijgt. In dit geval gaat de stelling goedkoop is duurkoop zeker op. Een slechte bouwtekening gaat u heel veel geld kosten. U kunt de verkeerde materialen aanschaffen of de verkeerde hoeveelheden. En in het ergste geval gaat uw hele project mislukken.

Het maken van een bouwtekening is iets wat erg precies dient te gebeuren. Ervaring is mijns inziens erg belangrijk. Iemand met veel ervaring zal beter in staat zijn de situatie goed in te schatten en daardoor een betere bouwtekening kunnen maken.

Let bij de prijs van een bouwtekening of de totale prijs inclusief btw is. Zo niet dan dient u er nog 21% bij op te tellen.

Wat kost een bouwtekening laten maken? Veel minder dan dat u denkt!

Op dit punt willen we met jou een geheim delen, wat je heel veel geld kan gaan besparen. Maak eens gratis en vrijblijvend kennis met Freds bouwtekeningen. Door de niet goed geld terug garantie loopt u geen risico. Persoonlijk zou ik dit altijd doen voordat u geld gaat uitgeven aan een architect of een bouwkundig tekenaar.

Met Freds bouwtekeningen krijg je direct toegang tot meer dan  10,000 verschillende bouwtekeningen. Inmiddels is dit een begrip voor elke klusser in Nederland, want maar liefst meer dan 12,500 mensen hebben hier gebruik van gemaakt. En hiermee zal het antwoord op de vraag wat kost een bouwtekening laten maken veel lager uitvallen dan dat u ooit had durven dromen!

Voor een eenmalig bedrag krijg je levenslang toegang tot al deze bouwtekeningen. Inclusief bonussen voor bijvoorbeeld steigerhouten tuinmeubelen.